Hartjes

Ik mag graag naar de Hortus Amsterdam gaan. Ik heb al jaren een abonnement, dus ik loop nog al eens binnen. Ik ben een heuse plantenfreak. Ik ga er niet naartoe voor inspiratie, maar soms krijg je dat daar toch, onverwacht, en kom je hartjes tegen die zo in een geboortekaartje kunnen.
Ik zag er nu een kaart, helaas niet de plant zelf, gewoon een ansichtkaart, van de zoete aardappel. En wat heeft dat nou toch te maken met de geboortekaartjes vraagt u zich af..
Deze plant heeft prachtige hartvormige blaadjes, en dat vind ik zo mooi, zo mooi! Een plant symboliseert de groei, als het leven zelf, en dan groeien met zulke liefdevolle blaadjes! En op de koop toe ook nog mooie bloemen. (over de smakelijkheid van de zoete aardappel zelf heb ik het nog niet eens).
Hartjes
herderstasje En daarom gebruik ik graag plantvormen in de geboortekaartjes. De zoete aardappel heb ik nog maar net ontdekt, maar een andere favoriet van me is het herderstasje. Ook een plantje met hartjes. Ditmaal niet in de bladeren maar in de zaaddoosjes, dat zijn allemaal kleine hartjes. Zoveel moois, en dat groeit gewoon op straat tussen de stoeptegels of in de berm. De liefde ligt gewoon op straat.
Het herderstasje komt al in een aantal geboortekaartjes terug, de hartjes maak ik strakker in Illustrator, waardoor je een mooi grafisch element krijgt. Gecombineerd met  vlindertjes krijg je dan een prachtig geheel.
Er zijn meer kaartjes met plantjes erin; ‘middelpunt’ bijvoorbeeld (de blauwe met Mats). De basis daarvoor komt van een foto uit Naturalis, ze hebben daar een prachtige collectie gedroogde planten, echt de moeite waard (alles is daar de moeite waard overigens).
Dit was een zeewiersoort, door het symmetrische zag ik er wel meteen wat bruikbaars in. Ik heb ‘m verder uitgewerkt en voorzien van zwaluwen en wegvliegende pluisjes, er zit veel leven en beweeglijkheid in het kaartje.
In het kaartje ‘feest’ komen ook de hartvormige blaadjes terug, zo stop je stiekem heel veel liefde in het ontwerp!
Het ‘gelukskind’ heeft geen hartjes, maar klavertjes vier, ook plantaardig. En dan hoef je heus niet op je knieën tussen de klavertjes in het gras te zoeken, welnee, er zijn gewoon klaversoorten met 4 blaadjes. Kijk, en dan komt die plantenkennis weer goed van pas!
middelpunt feest  bloemenkransgelukskind

,

No comments yet.

Geef een reactie