Hohoho – Dadada’s kerstkaarten

Kerstkaarten!
Want je tekent ook wel eens iets anders dan geboortekaartjes en beestjes…Je kunt de Dadada kerstkaarten allemaal vinden en bestellen op kaartje2go.nl. Ik heb een aantal kaarten voor de zakelijke markt, maar ik teken toch het liefst vrolijke kerstkaartjes met leuke tekeningen erop. Je vindt een paar bekenden terug, zoals de ijsbeer. En een uiltje is ook altijd fijn om te tekenen en past goed bij de winter. En verder veel roodborstjes, engeltjes, sneeuwkristallen en kerstballen.kerstkaarten van Dadada


Een kerstkaart in opdracht maken blijft ook een plezier om te doen. Voor een natuur BSO in Nijmegen maak ik al verscheidene jaren kerstkaarten, je ziet ze hier op rij. Het is een gemakkelijk onderwerp; kids en natuur, beide teken ik graag.


Ja, en dan natuurlijk m’n eigen kerstkaarten! Het is al een lange traditie om die zelf te maken, dat doe ik al meer dan 15 jaar. Het idee is dat we er altijd zelf met het gezin op staan. Hebben we een huisdier, dan komt die er vanzelfsprekend ook bij op. Eerst bedenk ik wat we dit jaar gaan doen, vervolgens nemen we de foto’s. Dat gedeelte doet m’n partner, die heeft wat meer kennis van die zaken. Zelfs de puberende zoon doet nog altijd vrolijk mee!
Daarna komt het leukste deel – Photoshop! Een kleurpallet kiezen, en er een mooi geheel van maken. De combinatie van foto’s en tekenen zit er vrijwel altijd in. En dan fijn versturen en op de social media plaatsen. De reacties zijn altijd leuk!
kerstkaarten zelf maken

Kerstkaarten

, ,

No comments yet.

Geef een reactie