Schilderij olifant

Soms is inspiratie dichtbij: Mijn dochtertje Julia tekende ‘schilderij olifant’ (ojiefant zei ze eigenlijk). Met heel veel poten.
Het is een leuke tekening, met die slurf zo omhoog, en al die rupsenpootjes aan de onderkant. De ogen zijn al bijna weer leuke diertjes op zichzelf, je kunt er zo grappige vogeltjes in zien.
Dus aan de slag met Julia’s leuke olifant! Ik heb de houding van de olifant overgenomen, met hier en daar een kleine aanpassing; wat minder poten, een glimlach erbij en een oor!

En ze kom je dan weer tot een serie van 4. De andere 3 waren er snel bij getekend. De zittende is mijn favoriet, maar het olifantje recht van voren, met z’n kopje wat scheef wordt ook erg vaak gekozen. Niet alleen als schilderij maar ook nog wel eens op een geboortekaartje.

 schilderij olifant

Ik had ‘m pols gebroken na een val op het ijs, vandaar het gips. Gelukkig was het de linker en kon ik nog redelijk uit de voeten omdat ik rechtshandig ben. Het insekt-achtige tekeningetje op het gips is dan weer van m’n zoon Oskar.
Je ziet hier de schetsjes voor de serie. De liggende heeft het net niet gehaald, maar is eigenlijk ook heel lief, door de grote oren doet ie aan Dombo denken.

olifant

No comments yet.

Geef een reactie