Stofjesdag

Af en toe heb ik heel veel zin in jurkjes maken; dan haal ik de bakken met lappen tevoorschijn. Een schat is dat.
Zoveel stofjes, zoveel leuke combinaties die je kunt maken! Stofjes die je allang vergeten was, en die nou net weer mooi bij die nieuwe passen.
De stoffen komen overal vandaan, van vintage markten, van de Albert Cuyp, van die ene prachtige stoffenwinkel, en af en toe dropt de familie ook nog wel eens wat. Voorwaarde is natuurlijk dat het er goed uit ziet. Ik heb soms het gevoel dat ik er de stofjes een plezier mee doe, eindelijk, na jaren van doelloos liggen, gebeurt er weer wat mee!
Ik heb ook bakken vol met bandjes, randjes en geborduurde applicaties. Gestreept, satijn, geblokt, of met stipjes. Je hebt op elke markt wel een fourniturenkraam, daar kan ik nooit aan voorbij lopen, er ligt altijd wel iets leuks tussen.
De gehaakte applicaties komen allemaal van mijn hakende tante. Prachtig spul, zo fijntjes gemaakt, met aandacht en liefde, ze voegen echt iets toe aan de babyjurkjes.
Alles aan de kant, naaimachine op tafel, knippen, spelden, naaien, combineren. Het is een grote rommel in huis dan, overal draadjes en lapjes. Maar aan het eind heb je ook een fraai resultaat, en kunnen er weer nieuwe babyjurkjes in de shop!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No comments yet.

Geef een reactie

Facebook IconYouTube IconTwitter IconDadada op PinterestDadada op Pinterest